014 58 23 16 info@autex.be        

Airco onderhoud en airco herstellen voor uw auto

Waarom airco onderhoud voor uw auto zo belangrijk is

Het belang van een regelmatig airco onderhoud mag niet onderschat worden. Zo deugddoend een koele en frisse bries in de wagen kan zijn op warme zomerdagen, zo vervelend en schadelijk zijn namelijk de gevolgen als u het nodige airco onderhoud overslaat:
  • Hoger brandstofverbruik
  • Onaangename geuren
  • Verhoogde kans op lekkage
  • Risico op dure herstelkosten
Een goede luchtcirculatie is ook cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Op de koude delen van de airco installatie kan immers condensvorming optreden. Blijft dat vocht te lang zitten, dan krijgen bacteriën en schimmels vrij spel. Vooral kleine kinderen en astmapatiënten merken als eerste irritaties als gevoelige ogen, meer niezen en hoesten op, maar een goed functionerende airco komt uiteraard ook uw gezondheid ten goede.


Ook airco herstellen of airco bijvulling is ontzettend belangrijk

“Wist u dat uw airco systeem jaarlijks zo’n 8% koelmiddel verliest ongeacht hoe vaak u de airco aan zet?” Het koelmiddel van uw airco tijdig laten vullen, is minstens even belangrijk als u later herstellen van uw airco wil vermijden. Als het vulmiddel onder een bepaald niveau zakt, kan dat immers aanzienlijke schade aan het systeem veroorzaken en dure reparatiekosten voor de herstelling tot gevolg hebben. De compressor kan bijvoorbeeld oververhit geraken en stuk gaan en ook andere essentiële onderdelen krijgen het extra zwaar te verduren. Regelmatig de airco laten bijvullen is de enige manier om dure herstellingen en lekkages te vermijden.

Gelukkig kan u op garage Autex in Geel rekenen voor uw airco te herstellen, bijvullingen en reiniging en dat aan interessante prijzen.

Reinigen van de pollenfilteromgeving


Airco onderhoud

Wordt tijdens het onderhoud alleen het pollenfilter vervangen, dan blijft de omgeving ervan verder besmet en vervuild. Vuil, pollen, insectenresten en micro-organismen die tot in het ventilatiesysteem geraakt zijn, moeten met een aparte reiniging worden geëlimineerd. En vroeg of laat moeten we uw airco herstellen!


Oplossing: AIRCO WELL®
Een nieuw en fris pollenfilter heeft nood aan een zuivere omgeving. De reiniging van de pollenfilteromgeving met airco well® vermindert het risico dat ondanks de pollenfilterwissel schadelijke stoffen en kiemen het interieur bereiken.
  • Zuivere lucht
  • Minder pollen
  • Minder micro-organismen
  • Zonder gevaar voor de gezondheid
  • Onafhankelijk getest

NIEUW: R1234yf airco

Vanaf heden hebben we een nieuw aircotoestel. De R1234yf gas is de opvolger van de R134A. Geschikt voor de nieuwere generatie wagens na 2017. Deze airco voldoet aan de laatste nieuwe milieu-eisen.


Airco onderhoud
 

Airco laten reinigen


Met de professionele Refresh-O-Mat HD ultrasone verstuiver gaan we het luchtcircuit volledig reinigen, ontsmetten en ontgeuren. Zelfs de allerkleinste luchtdeeltjes en druppels kunnen niet ontsnappen. Zo blijft een optimale luchtkwaliteit gegarandeerd. Een dergelijke grondige airco reiniging plant u best jaarlijks in.

Airco laten bijvullen


Minstens om de 2 jaar de airco laten bijvullen, maar ook tussentijdse koelmiddel niveaupeilingen zijn sterk aanbevolen. Het vulmiddel niveau op peil houden, is immers essentieel om een goede werking te blijven garanderen. Tijdens een airco bijvulling verversen we het koelmiddel en vullen we de olie in het circuit aan.
 
 

Groot airco onderhoud


Ook een groot airco onderhoud wordt best elke 2 jaar uitgevoerd. Alle onderdelen van de airco installatie worden nauwgezet gecontroleerd, gereinigd, hersteld en bijgevuld waar nodig. Na zo’n grondige airco controle kan u in alle gemoedsrust de temperatuur in de wagen blijven regelen.

Autoairco Tip!

Is uw auto met automatische airconditioning uitgerust, dan is het niet oninteressant om die af en toe eens in te schakelen. Wanneer u de airco lange tijd niet gebruikt, kunnen de afdichtingen immers uitdrogen en gaan lekken, waardoor het koelmiddel niveau sneller zakt, de kans op lekkage toeneemt en we de airco moeten herstellen.


Afspraak maken voor airco onderhoud?

Van zodra uw aircosysteem minder koele lucht genereert of u lekkage opmerkt, plant u best onmiddellijk een airco onderhoud in, maar vergeet u niet om ook de tussentijdse controles en airco bijvullingen nu al in uw agenda te noteren?

Voor Airco onderhoud, airco reperatie, Airco vulling of andere vragen.

 
waarom autex

Precies wat u zoekt

Spring gerust eens binnen in onze autogarage in Geel om persoonlijk kennis te maken of om een offerte voor uw auto onderhoud of herstelling.
Vraag een offerte