Auto airco onderhoud of bijvulling plannen, waarom?

Waarom tijdig airco onderhoud zo belangrijk is

Het belang van een regelmatig airco onderhoud mag niet onderschat worden. Zo deugddoend een koele en frisse bries in de wagen kan zijn op warme zomerdagen, zo vervelend en schadelijk zijn namelijk de gevolgen als u het nodige airco onderhoud overslaat:

  • Hoger brandstofverbruik
  • Onaangename geuren
  • Verhoogde kans op lekkage
  • Risico op dure herstelkosten

Een goede luchtcirculatie is ook cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Op de koude delen van de airco installatie kan immers condensvorming optreden. Blijft dat vocht te lang zitten, dan krijgen bacteriën en schimmels vrij spel. Vooral kleine kinderen en astmapatiënten merken als eerste irritaties als gevoelige ogen, meer niezen en hoesten op, maar een goed functionerende airco komt uiteraard ook uw gezondheid ten goede.

Ook airco bijvulling is ontzettend belangrijk

“Wist u dat uw airco systeem jaarlijks zo’n 8% koelmiddel verliest ongeacht hoe vaak u de airco aan zet?”
Het koelmiddel van uw airco tijdig laten vullen, is minstens even belangrijk. Als het vulmiddel onder een bepaald niveau zakt, kan dat immers aanzienlijke schade aan het systeem veroorzaken en dure reparatiekosten tot gevolg hebben. De compressor kan bijvoorbeeld oververhit geraken en stuk gaan en ook andere essentiële onderdelen krijgen het extra zwaar te verduren. Regelmatig de airco laten bijvullen is de enige manier om dure herstelkosten en lekkages te vermijden.

Gelukkig kan u op garage Autex in Geel rekenen voor airco onderhoud, bijvullingen en reiniging en dat aan interessante prijzen.

Reinigen van de pollenfilteromgeving

Probleem:

Schimmels, kiemen, bacteriën: in vele airco’s reist een muf ruikend levend tapijt mee. Conventionele reinigingsmethodes tonen een negatieve invloed op het welzijn van de inzittenden – en maken in extreme gevallen zelfs ziek.

Wordt tijdens het onderhoud alleen het pollenfilter vervangen, dan blijft de omgeving ervan verder besmet en vervuild. Vuil, pollen, insectenresten en micro-organismen die tot in het ventilatiesysteem geraakt zijn, moeten met een aparte reiniging worden geëlimineerd.

Oplossing: AIRCO WELL®

Een nieuw en fris pollenfilter heeft nood aan een zuivere omgeving. 
De reiniging van de pollenfilteromgeving met airco well® vermindert het risico dat ondanks de pollenfilterwissel schadelijke stoffen en kiemen het interieur bereiken

  • Zuivere lucht
  • Minder pollen
  • Minder micro-organismen
  • Zonder gevaar voor de gezondheid
  • Onafhankelijk getest

Airco laten bijvullen
Airco bijvullen met nazicht : PROMO-PRIJS 100,- €


Minstens om de 2 jaar
de airco laten bijvullen, maar ook tussentijdse koelmiddel niveaupeilingen zijn sterk aanbevolen. Het vulmiddel niveau op peil houden, is immers essentieel om een goede werking te blijven garanderen. Tijdens een airco bijvulling verversen we het koelmiddel en vullen we de olie in het circuit aan.

Groot airco onderhoud!! VOORJAARSACTIE 2017 
Groot onderhoud : 100,- €

Ook een groot airco onderhoud wordt best elke 2 jaar uitgevoerd. Alle onderdelen van de airco installatie worden nauwgezet gecontroleerd, gereinigd, hersteld en bijgevuld waar nodig. Na zo’n  grondige airco controle kan u in alle gemoedsrust de temperatuur in de wagen blijven regelen.

Autoairco Tip!

Is uw auto met automatische airconditioning uitgerust, dan is het niet oninteressant om die af en toe eens in te schakelen. Wanneer u de airco lange tijd niet gebruikt, kunnen de afdichtingen immers uitdrogen en gaan lekken, waardoor het koelmiddel niveau sneller zakt en de kans op lekkage toeneemt.

Agenda check

Van zodra uw aircosysteem minder koele lucht genereert of u lekkage opmerkt, plant u best onmiddellijk een airco onderhoud in, maar vergeet u niet om ook de tussentijdse controles en airco bijvullingen nu al in uw agenda te noteren?

Voor Airco onderhoud, airco reperatie, Airco vulling of andere vragen ->

Om een afspraak te maken of om onze tarieven voor airco onderhoud te ontvangen, volstaat het om een mailtje te sturen.